تکنولوژی Persistent Memory توسط شرکت Intel و HPE با هدف افزایش توانمندی تجهیزات پردازشی در مراکز داده نسل سوم به بازار معرفی گردید. ایده ترکیب سرعت ذخیره سازی تکنولوژی DRAM با قابلیت پایداری اطلاعات دیسک این فن آوری را به یک راهکار ایدهآل جهت ذخیره سازی و پردازش حجم بالای داده ها با سرعت قابل توجه تبدیل نموده است.
Persistent Memory در قالب ماژولهای ۲۵۶GB ,128GB و ۵۱۲GB به بازار عرضه شده است. این محصول از تکنولوژی جدید و منحصر به فرد ۳DXPoint بهره می برد که این امر منجر به افزایش چشمگیر در سرعت ذخیره سازی دادهها شده است.
از مهمترین ویژگیهای این تکنولوژی میتوان به غیر فرار بودن، میزان تاخیر لحظهای کم (Latency) وامکان فراهم نمودن پهنای باند بالاتر نسبت به حافظههای غیر فرار استفاده شده در فن آوریهای ذخیره سازی جاری اشاره کرد. همچنین این ماژولهای پیشرفته قابلیت پشتیبانی از میزان ۶TB حافظه در یک سرور با دو پردازنده (معادل DL380) را دارا می باشد.
کاربرد
مهمترین کاربرد HPE Persistent Memory در ساختارهایی با میزان رشد فزاینده حجم اطلاعات و نیازمند به پردازش سریع مانند زیرساخت رایانش ابری، پردازش کلان دادهها (Big Data)، آنالیزهای داخل حافظه (In Memory Analyzing) و همچنین زیرساختهای پایگاه دادهای در پردازشهای بانکی و پرداختی میباشد.
Persistent Memory Modes
فناوری Persistent Memory به عنوان یک انقلاب در صنعت IT معرفی شده است که علاوه بر قابلیت ذخیره سازی بالا، دوام و سرعت قابل ملاحظهای را ارائه میکند.این تکنولوژی به طور کلی به سه روش قلبیت تنظیم و پیاده سازی را دارا میباشد:
که در این حالت ماژولهای Persistent Memory به عنوان حافظه پایدار عمل نموده و تمامی فضای موجود به این امر اختصاص می یابد.
در این حالت ماژولهای Persistent Memory به عنوان حافظه فرار (Volatile Memory) عمل می نمایند در حالی که ظرفیت DRAM به عنوان فضای Cache عمل مینماید.
زمانی که ماژولهای Persistent Memory به صورت Mixed تنظیم میگردند، برخی از ظرفیت ماژولهای Persistent Memory به عنوان فضای حافظه فرار استفاده میشود و باقی ظرفیت باقی مانده به عنوان حافظه پایدار عمل مینماید.
با توجه به نوع پیاده سازی Persistent memory به دو روش Direct Access و Storage over App Direct قابلیت دسترسی به اطلاعات ذخیره سازی شده بر روی آنها وجود دارد.
دسترسی به اطلاعات HPE Persistent Memory به صورت مستقیم و با روش App Direct Mode کمترین میزان Latency (تاخیر لحظهای) را در کوتاه ترین بازه زمانی را فراهم مینماید. برای این منظور نرم افزارها میبایست به گونه ای طراحی شده باشند تا بتوانند قابلیت دسترسی مستقیم به حافظه پایدار را داشته باشند. در حال حاضر تعدادی از نرم افزارها این قابلیت را دارا هستند که از آن جمله میتوان به Microsoft SQL 209, SAP HANA وAerospike اشاره کرد.
برخلاف نرم افزارهای یاد شده، بیشتر برنامههای مورد استفاده در حال حاضر از روش Storage Programming بهره میبرند. این روش در مقایسه با دسترسی مستفیم دارای کارایی پایینتری میباشد ولی همچنان میزان عملکرد آن از تمامی راهکارهای ذخیره سازی ارائه شده بالاتر میباشد.